Türkiye Diyanet Vakfı Kira Borcu Ödemeleri

Günümüzde internet bankacılığının geldiği nokta zaman açısından oldukça tasarruf sağlamakta. Pek çok kurum ve kuruluş internet üzerinden kira tahsilatı kabul etmekte. Türkiye Diyanet Vakfı kira ödemeleri de internet üzerinden yapılabilmekte.

Türkiye Diyanet Vakfı kira ödemesi işlemleri için Vakıfbank internet bankacılığını kullanabilirsiniz. Ödemeyi gerçekleştirmek için sözleşme numarası veya kimlik numarası yeterlidir.

Türkiye Diyanet Vakfı kira ödemesi işlem adımı: Vakıfbank İnternet Şubesinde oturum açtıktan sonra Ödemeler menüsünden Kurum Ödemeleri Başlığını tıkladığınızda karşınıza gelen ekranda sözleşme numarası veya kimlik numarasını yazarak ödeme işlemlerine başlayabilirsiniz.

Vakıfbank internet bankacılığı hesabınıza giriş yapmak için lütfen bağlantıyı takip ediniz.

Güvenliğiniz için işlem yaptığınız sitenin Türkiye Vakıflar Bankasının resmi internet sitesi olduğundan emin olunuz. Şüphelendiğiniz bir ekranla karşılaşırsanız işleme devam etmemeniz önemlidir.

Kredi Kartı İle Yurtdışından Getirilen Cep Telefonu İmei Harcı Ödeme

Yurtdışından kullanım amaçlı getirilen cep telefonlarının imei numaralarının yasal süre içerisinde kayıt altına alınması gerekmektedir. Kayıt altına alınmayan cep telefonları otomatik olarak kullanıma kapatılmaktadır. 2016 yılı yurtdışı girişli cep telefonlarının imei kayıt harç bedeli 138,80 TL olarak belirlenmiştir.

Belirlenen imei kayıt harç bedelini internet üzerinden kredi kartınızı kullanarak ödemeniz artık mümkün. İnternet vergi dairesi sistemi üzerinden ad, soyad, T.C. kimlik numarası, imei numarası bilgilerini girerek telefonunuzu kayıt altına alabilirsiniz.

Yurtdışından getirdiğiniz cep telefonunuzun imei numarasını yasal olarak kayıt altına almak için lütfen linki tıklayınız.

Bu sayede cep telefonunuzu yasal olarak kayıt altına almış olmakla birlikte telefonunuzu yurt içinde sıkıntısız bir şekilde kullanabilirsiniz.

Yurtdışı girişli cep telefonu kaydı yapılırken adına cep telefon kayıt işlemi yapılacak kişinin T.C. Kimlik Numarası girilmesi gerekmektedir. Bu hususa dikkat edilmesi önem arzetmektedir.  İmei kayıt ücreti yıllık olarak değişiklik gösterebilir.

 imei-kayit-ucreti

Harç ve Yargılama Giderleri Borcu Öğrenme İşlemleri

Harçlar, mahkemeler tarafından yapılacak yargılamaya ilişkin matbu yada nispi oranlarda başvuruyu yapan kişiden yahut yargılama sonucunda ceza alan kişiden tahsil edilen yargılama ücretleridir. Yargılama giderleri ise mahkeme tarafından yargılama konusunun araştırılması esnasında yapılan harcamalar olarak tanımlanabilir.

Ceza mahkemeleri gibi yargılama harcamaları peşinen resen yapılan mahkemelerde ise harç ve yargılama giderleri dava sonunda hesaplanır ve ceza alan kişiden veya kişilerden tahsil edilir. Ceza alan olmaması durumunda bu giderler kamu üzerinde bırakılır.

Dava sonunda ilgili taraftan tahsil edilmesi gereken harç ve yargılama giderleri için mahkeme Yasal sürenin sonunda defterdarlığa yargılama giderleri harç tahsil müzekkeresi yazar. Defterdarlık ise bu yazıya istinaden belirtilen kişiye belirtilen miktarın faiziyle birlikte ödenmesi için ödeme bildirisi gönderir.

Kendisine bildirim yapılan kişi belirtilen miktarı maliye hazinesine ödemek zorundadır.  Ödenmeyen bu giderlerin icra yolu ile tahsiline gidilebilmektedir.

Kendilerine ödeme için bildiri gönderilen kişiler harç ve yargılama gideri borcunu kendilerine gelen evraktaki mahkemeden öğrenebilirler, daha detaylı bilgi alabilirler.

Mevlana Üniversitesi Online Eğitim Ücreti Borcu Ödeme İşlemleri

Konya’da özel üniversite denildiğinde akla gelen üniversitelerden bir tanesi de Konya Mevlana Üniversitesi. Her yıl pek çok öğrenciye kapılarını aralayan üniversite, görselliği ve kaliteli eğitimi ile dikkatlerden kaçmıyor. Durumu müsait pek çok öğrenci tarafından tercih edilen Mevlana Üniversitesi yabancı öğrenciler için de önemli bir yere sahip.

Pek çok farklı eğitim tercihini bünyesinde barındıran Mevlana Üniversitesi, en yeni teknolojik imkanları da öğrencilerinin kullanımına sunuyor. 2009 yılının Temmuz ayından bu yana eğitim vermeye devam eden üniversite, bilimsel araştırmalar, bilimsel yayınlar, kültürel ve sanatsal faaliyetler ile  diğer üniversiteler arasından sıyrılmayı başarıyor.

Mevlana üniversitesi pek çok kolaylığı da bünyesinde barındırıyor. İnternetin günümüzün en yaygın teknolojisi olmasını fırsat bilen Mevlana üniversitesi online işlemler ile öğrencilerine ödemelerde de kolaylık sağlıyor. Bankalarla anlaşmaları sayesinde banka şubelerine gitmeden internet üzerinden borç ödemeleri kolaylıkla yapılabiliyor.

Mevlana üniversitesi eğitim ücretlerini online ödemek veya sorgulamak için lütfen linki takip ediniz. Online ödeme sistemi ile kredi kartınızı kullanarak bankaların taksit imkanlarından yararlanabilirsiniz.